Wat doet de diamantkop?

Wat doet de diamantkop?

Ben jij ook benieuwd naar wat het grootste effect is van een diamantkop, denk je dat er een meerwaarde zit aan het gebruik van een diamantkop of denk je dat dit puur esthetische uitstraling heeft? Lees dan deze blog eens rustig door!

Wij merken de laatste tijd dat er toch best veel vragen zijn omtrent de diamantkop. Voor sommige mensen is het niet duidelijk wat een diamantkop is en de ander wilt weten wat het effect is van een diamantkop. In deze blog proberen wij deze vragen uit de wereld te helpen.

Wat is een diamantkop? Bij een diamantkop wordt de bovenzijde van een paal in een punt gezaagd. Deze punt bestaat uit 4 facetten, heeft een bepaalde hoek en is ongeveer 3 tot 5cm hoog. Dit laatste is afhankelijk van de dikte van de paal.

Maar wat is nu echt het idee achter een diamantkop? Natuurlijk is het zo dat een diamantkop een wat mooiere uitstraling heeft, net wat strakker is afgewerkt en het totale plaatje daarom wat luxer oogt. Naast het esthetische idee achter een diamantkop heeft het ook een daadwerkelijke functie. Een houten paal met een vlakke kop zal sneller aan de bovenzijde gaan rotten. Waarom de bovenzijde? Nou, dat komt omdat bij regen er altijd een laagje water op de paal blijft liggen. Wanneer dit lang blijft liggen trekt dit water aan de bovenzijde de paal in, wat ervoor zorgt dat de paal aan de bovenzijde in gaat rotten. Dankzij de diamantkop loopt het water van de paal af wat ervoor zorgt dat de levensduur van uw omheining verlengt wordt.

Een diamantkop is dus altijd aan te raden bij het kiezen van een nieuwe omheining. Bij GB omheining heeft u de mogelijkheid om de volgende producten te voorzien van een diamantkop:

  • Alle vierkante palen
  • Houten geschroefde omheining (vierkante palen en alle regels mogelijk)
  • Houten doorsteek omheining (vierkante palen en alle rechthoekige regels mogelijk)
  • Onbehandelde Eiken en Douglas geschroefde omheining
  • Onbehandelde Eiken en Douglas doorsteek omheining
  • Hardhouten doorsteek omheining
  • Zweeds rabat schutting
  • Nobifix schutting

Heeft u nog meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op!