Wij zijn GB Omheining

Hekwerken en omheiningen van topkwaliteit, gemonteerd door vakmensen.

Bij GB Omheining ontwerpen en plaatsen wij dagelijks hekwerken en omheiningen. Van houten omheiningen en schuttingen tot ijzeren afrasteringen en poorten. Voor iedere locatie en hekwerk vraag weten we een passende oplossing te vinden. En dat doen we al meer dan 15 jaar met heel veel plezier.

Van paardentrailers naar hekwerken en omheiningen

Het begon allemaal met Gerard Berendsen. Hij begon in 2000 met het verkopen en repareren van aanhangwagens en paardentrailers. In 2007 voegde hij daar de verkoop en het plaatsen van omheiningen aan toe. Als in 2017 zijn zoon Gijs Berendsen mede-eigenaar wordt gaan ze het groeiende bedrijf samen runnen. Gijs: “Eigenlijk heb ik een technische achtergrond, maar tijdens mijn studie merkte ik al snel dat ik graag buiten aan het werk was en mijn vader met veel plezier help. Dat ik nu samen met hem het bedrijf run maakt mij super trots. En juist die technische kennis komt nu goed van pas bij GB Omheining. Hierdoor kunnen we onze klanten extra goed adviseren.”

Van open wei naar mooi hekwerk

Gijs: “Het leuke aan ons werk is dat je begint met een open veld of terrein. Vervolgens loop je samen met de klant over dat terrein en bespreek je alle wensen zorgvuldig door. Aangezien zij niet dagelijks een hekwerk aanschaffen en wij er wel dagelijks één plaatsen kunnen we gericht advies geven. Zo denken we mee over de veiligheid van mens en dier, bepalen we de beste materialen en type omheining. En als er dan een ontwerp en offerte ligt, is er niks mooiers dan het hekwerk ook daadwerkelijk te plaatsen. Wij lopen dan ook regelmatig fluitend door de wei. Zit ons werk erop? Dan is het aan de klant of hun paard (of ander dier) om het hekwerk te testen.”

Duurzame materialen en betrouwbare leveranciers

Wat wij belangrijk vinden is dat klanten lang gebruik kunnen maken van het hekwerk. Daarom staan kwaliteit en duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. Wij kennen onze leveranciers en kiezen alle materialen bewust uit. We werken alleen samen met bedrijven die een KOMO certificaat hebben en hout leveren met een FSC keurmerk. Op die manier weten we waar het hout vandaan komt, of het duurzaam geproduceerd is en hoe het geïmpregneerd is. Alleen dan kunnen we die kwaliteit ook garanderen.

Montage in eigen beheer

Naast de kwaliteit van de materialen vinden wij de montage ook erg belangrijk. Gijs: “Wij zijn kritisch op hoe wij zelf de hekwerken monteren, want een goed gemonteerd hekwerk heeft een langere levensduur. Daarom leiden we ons eigen personeel op en controleren we elkaars werk. Het plaatsen van een hekwerk doen wij met behulp van onze eigen moderne machines. Dat maakt het werk niet alleen lichter, ook nauwkeuriger. En kunnen we als er zwakke plekken in de palen zitten dit gelijk opmerken en vervangen.”

rond_houten_hekwerk

Werkwijze

Wensen doorspreken en advies op locatie

Heb je een hekwerk nodig? Dan komen we graag langs op locatie om te kijken naar de mogelijkheden en om al jouw wensen zorgvuldig door te spreken.

Passende offerte

Als we alle informatie hebben verzameld gaan wij aan de slag met een passende offerte. Zodra we die af hebben leggen we hem aan je voor en nemen we hem samen door. Heb je naar aanleiding van de offerte vragen? Stel ze gerust, wij staan klaar om ze te beantwoorden.

Materialen bestellen en monteren

Is het voorstel helemaal akkoord? Dan is het aan ons om alle materialen te verzamelen en te bestellen. Daarna maken we een afspraak voor de montage en zul je ons paal voor paal een afrastering zien maken.

Oplevering

Staan alle palen in de grond en is de afrastering gemonteerd? Dan leveren we het hekwerk op. Samen lopen we nog een rondje langs het hek en alleen als jullie tevreden zijn, zijn wij dat ook. Het hekwerk is pas echt goedgekeurd als de paard of ander dier de wei heeft getest of onbevoegde het terrein niet zomaar kunnen betreden.

4
5

Ons team