Schrikdraad als bescherming tegen wolven

Schrikdraad als bescherming tegen wolven

Wolven zijn de laatste paar jaar weer bezig aan een opmars in Nederland. Iedereen weet wel wat voor een schade deze beesten aan eigendommen, schapen, huisdieren en mensen kunnen aanbrengen. Vanuit oorsprong is de Wolf bang voor de mens, echter is het duidelijk dat deze Wolven handtam beginnen te worden. Des te meer redenen om uw erfafscheiding te voorzien van een elektrische Wolven raster of afrastering.

Een elektrische schrikdraad afrastering is een afrastering die zich al een aantal jaar heeft bewezen als het gaat om het weren van Wolven. Deze afrastering geeft een stroomschok af aan de Wolf waardoor deze angst krijgt voor uw erfafscheiding. Een bijkomend voordeel is ook dat de Wolf weer wat meer angst voor de mens gaat krijgen waardoor het gevaar op lange termijn zou kunnen afnemen.

Advies

Wilt u een permanente afrastering creëren voor uw erf? Dan adviseren wij stevige houten palen met 5 tot 7 High Tensile schrikdraden op een minimale hoogte van 120cm. Voor wat extra zekerheid is het mogelijk om de bovenste draad te vervangen voor een lint. De Wolf ziet deze lint als obstakel en zou daarom minder snel een poging doen om er overheen te komen.

Heeft u al een houten omheining staan? Dan adviseren wij 5 High Tensile schrikdraden die bevestigd worden op de houten omheining. In dit geval is een hoog lint aan de bovenzijde niet nodig aangezien de wolf de huidige omheining al als obstakel ziet.

Bij een tijdelijke of verplaatsbare afrastering tegen Wolven adviseren wij kunststof palen die gemakkelijk in de grond gestoken kunnen worden. Hier adviseren wij 5 tot 7 High Tensile schrikdraden voor die bevestigd kunnen worden op de kunststof palen. Ook bij een tijdelijke of verplaatsbare afrastering is de minimale advieshoogte 120cm. Om het makkelijker te maken is het ook mogelijk om een speciaal ontwikkeld schrikdraad net op te zetten als tijdelijke of verplaatsbare afrastering.

Subsidie

Voor verschillende provincies is er een subsidie regeling voor schapen- geitenhoeders binnen het leefgebied van de Wolf. Wilt u meer informatie of u in aanmerking komt voor deze subsidie? Een link naar alle deelnemende gemeentes vindt u hieronder: